Mina Texter!
Friskrivning.

Flickan som kunde stoppa trafiken. (novell)

juli 10th 2012 in Okategoriserad

Du sprider all världens glädje där du trampar fram. Gräset blir grönt i dina fotspår och när du passerar alla dessa trista tråkiga vägdiken får ditt leende blommorna att slå ut och bli vackra som aldrig förr. Jag går några steg bakom med hakan ner till knäna och beskådar, helt magiskt. Din röst sprids ut i tomma intet och fåglarna börjar stämma körsång i de klaraste toner. Det är inte alla som kan lyckas charma sångfåglarna och få dem att helt maniskt vilja byta visa men det klarar du helt oskyldigt.

Den stig du vandrar är den som inga hinder har. Du har liksom skapat din egen väg, bland en värld full av hat och komplikationer, där man är isolerad från alla tårar och all skam , bortom förundran och frågor. Där går du. Eller snarare skuttar, flyter med utan att stanna för någon bil. Du bara går, övergångsställen tynar bort och har inte plats i dina tankar. Jag går tre steg lite längre bakom, halkar efter när trafikljuset slår om till grönt och trafiken rusar förbi. Men de är inte i närheten av dig. Du står där mitt på vägen, helt orörd. Magiskt! Du ler mot mig och skrattar lite.

På mindre än en sekund har du stannat all trafik och tar min hand. Vi springer över till andra sidan och sjunker ner vid ett stort träd. Det är en ek, men trots det faller ett äpple ner mot marken och landar i dina öppna händer.
Du tar en tugga och hasar dig lite neråt och tittar upp mot himlen. Jag frågar vad vi gör här. Du svarar att vi väntar. Jag undrar vad det är vi väntar på. Himlens alla änglar och atmosfärens vackraste stjärna. Du talar i gåtor. Jag letar efter fler äpplen men kan inte hitta något. Du skrattar och berättar att äpplen växer på äppelträd och inte på ekar.
Hmm, jag förstår inte, jag förstår inte säger jag. Vad väntar vi på. Du vänder dig mot mig, lägger händerna under hakan, fnittrar och svarar. Vi väntar på han som kan stoppa trafiken!
Om du kunde vara gladare än för några sekunder sen så måste du just blivit det, för nu lyser det om dig!
Jag påstår att det är du som kan stoppa trafiken och du tittar på mig som om jag är dum i huvudet. Du pratar bara strunt svarar du och jag börjar undra. Jag undrar vad som gör dig så magisk. Undrar hur vinden får dina lockar att fladdra så vackert. Jag ser hur din blick trevar bort mot vägen och söker efter atmosfärens vackraste stjärna. Det glimmar i dina ögon när du letar och väntar. På han som kan stoppa trafiken.
Du drar mig lätt i armen och jag för blicken bort. Där kommer han. Likt dejavu stannar alla bilar och han kommer gående mot oss. Han är lång och skuggan ännu längre. Under kepsen skymtar de klaraste ögonen. De är vackra och ett leende letar sig fram.

Jag kan se hur du förtrollas, har svårt att stå rakt på benen. Han glittrar. Det är magiskt. Innan jag vet ordet av det så faller ett regn av äpplen ner från ekens stora grenar. Jag är tvungen att titta en stund på de gröna regn av vacker frukt som jag blir så fascinerad av. I ögonvrån kan jag se hur du springer in i hans famn och hur två bli ett. Det lyser om dig och det glittrar om honom. Det är det vackraste jag skådat och jag känner hur hela världen stannar när den lortiga flickan från Orsa rör vid spilivinken från skogen. Tillsammans stannar de världen och krossar all den ondska som existerar. Jag blir som bortblåst av en vind av kärlek. Och det är då jag förstår. Förstår alltihop! Och det är verkligen magiskt.


One comment to...
“Flickan som kunde stoppa trafiken. (novell)”

frugis

EMMY!!!<3<3<3
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Inne i den gulgröna bussen som kommer rullande längs vägarna, på väg mot ingenting alls är händelserna få. Längst fram sitter ett gammalt par med händerna hårt sammanflätade. Damen vilar den andra handen på sitt knä och ler med ett rynkigt sött leende. Lite längre bak sitter en ung pappa med sin son och de [...]

Previous Entry

Natten var mörk och vindstilla och jag höll mig gömd bakom rosenbuskarna.
Oskar har skåpet ovanför mitt och går i tredje ring. Även fast han är två år äldre än mig så brukar han alltid heja på mig vid skåpen. Vi går på vid samma busshållsplats och han springer alltid ner för backen och kommer i [...]

Next Entry